З ініціативи Громадської ради при облдержадміністрації на Полтавщині стартував проект «Публічні бібліотеки — мости до електронного урядування». Його метою є створення можливостей доступу до послуг електронного урядування місцевої та державної влади в бібліотеках області та залучення громадян до їх використання.
Голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб бачить у цьому «створення містків між владою і громадськістю завдяки новітнім технологіям через мережу бібліотек області». На думку директора Аналітичного центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» Анжеліки Саідової, реалізація проекту крім основної своєї мети — підвищення рівня доступу громадян до електронних послуг — матиме ще один важливий позитивний ефект: зросте відвідуваність бібліотек, розшириться спектр їхніх послуг, зокрема у віддалених районах області. Директор Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Котляревського Тетяна Зеленська вважає, що співпраці в цьому напрямі допоможе й партнерська програма «Бібліоміст».
Проект «Публічні бібліотеки — мости до електронного урядування» розрахований на п’ять місяців. За цей час на базі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Котляревського буде проведено практичні тренінги для близько 80 працівників модернізованих бібліотек області та різних груп населення області. Завдяки підвищенню кваліфікації бібліотекарі зможуть надавати фахові консультації користувачам електронних послуг у бібліотеках районних центрів, міст та сіл області.
Полтавська область.