Історія народження цього гурту схожа на пригодницький фільм. Коте Імедаішвілі (вокал, бас-гітара) разом з Іло Джикія (соліст, соло-гітара) були досить успішними музикантами в Грузії: співали в Аджарському державному театрі опери та балету: Іло — тенор, а Коте — баритон. Коте десять років керував власною студією звукозапису. В 2002 р. до них приєднався 17-літній барабанщик Міхо Буадзе.

 

Як група «Georgіa Sound» музиканти гастролювали Грузією, Україною, Росією, Туреччиною. У жовтні 2006-го вони виступали в Москві. Тоді через шпигунський скандал відносини між Росією та Грузією практично у всіх сферах зійшли нанівець. Музикантам дорога назад була відрізана, вони стали персонами нон ґрата. Їдуть у Київ і тут починають новий проект. Граючи поп, фолк, етнику, рок, cоver-версії популярних і народних пісень, працюючи кількома мовами й винятково наживо, їхня група стає візитівкою нічних майданчиків Києва. В 2007 році на фестивалі «Дежавю» виборюють Гран-прі.

У 2011-му до колективу приєднується український клавішник Дмитро Чекмарьов, випускник Національної музичної академії України. У цьому само році у гурт приходить Саід Гафаров, уродженець Азербайджану, — лідер і продюсер ансамблю.

Дитя міжнародного конфлікту, квінтет у складі Саїда Гафарова, Коте Імедаішвілі, Іло Джикія, Міхо Буадзе та Дмитра Чекмарьова (на знімку) одержує назву «Persona Grata» — як символ свого нелегкого й незвичайного народження.

Вони співають п’ятьма мовами: англійською, російською, українською, грузинською, азербайджанською. 2012-го здобули перемогу на фестивалі «Наша пісня року» з українською композицією «Моє розбите серце».

Їхня творчість відповідає їхньому стилю мислення: серйозного, дорослого чоловіка. Чоловіка, який точно знає, чого він прагне в житті, яким шляхом він іде і як зробити щасливою кохану жінку...

Фото надане групою «Persona Grata».