Розголошення чиновниками персональних даних стало причиною «бунту» в Цюрупинську 
У комунальному дитсадку №2 міста Цюрупинська — справжній «бунт». Більш як половина із 39 його співробітників відмовилися отримувати належну їм і вже нараховану заробітну плату. На додачу обурені люди звинуватили керівництво міськради в розголошенні їхніх персональних даних та звернулися по захист своїх прав до прокуратури. І правоохоронці стали на бік «бунтарів».
— Із 14 серпня 2003 року карткові рахунки штатних працівників бюджетних закладів Цюрупинська обслуговував великий комерційний банк. Але нещодавно міськрада ухвалила рішення перейти на обслуговування до іншої фінустанови, надавши їй відомості про працівників без згоди їх самих. Розглянувши звернення членів трудового колективу дитсадку №2, прокуратура винесла міському голові Василю Плотнікову подання стосовно необхідності усунути порушення Закону «Про захист персональних даних». Окрім того, Цюрупинським райвідділом міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 358 КК України (підробка документів). Адже картковий рахунок для видачі заробітної плати можна відкрити тільки за згодою того, хто особисто буде ним користува-тися. А працівники дошкільного закладу стверджують, що такої згоди не надавали — отже, їхні підписи у відповідних заявах могли виявитися підробленими, — коментує прес-секретар прокурора Херсонської області Федір Самойленко.
Утім, посадовці міськради звинувачення спростовують.
— Міськрада справді уклала договір обслуговування карткових проектів з іншим банком, який контролюється державою. За нинішніх непевних часів хочеться мати більше гарантій, що гроші з міської скарбнички не буде втрачено через розорення приватної фінансової установи — все-таки на державу надій більше. Ми скликали керівників бюджетних установ, у тому числі й дошкільних закладів, бібліотек, обговорили можливість зміни обслуговуючого банку, і ніхто не був проти. Зарплату за картками в нас отримують до чотирьохсот працівників, але не хочуть її отримувати через інший банк тільки частина колективу дитсадка №2, — зазначив кореспонденту «Голосу України» міський голова Цюрупинська Василь Плотніков. — Ніяких персональних даних городян в апараті міськради також ніхто не розголошував, оскільки до банку подавали тільки списки майбутніх користувачів карток з їхніми прізвищами, іменами та по батькові.
Історія з «перекиданням» зарплатного проекту з одного банку до іншого на Херсонщині загалом не дивина. Як відомо, під час кризи вітчизняні фінансисти змагаються за кожного клієнта, тим паче корпоративного. 
За перехід до обслуговування «під крильце» певної фінустанови директорам підприємств та організацій обіцяють різноманітні пільги та преференції, разом із грошовими «преміями». У гонитві за ними керівники часом щороку «перебігають» з банку до банку. Підлеглих зазвичай не питають, а ті найчастіше бояться протестувати, щоб не втратити робочі місця. Хоча вони аж ніяк не в захваті від того, що ще якісь менеджери зможуть дізнатися про їхні ідентифікаційні коди, адреси, телефони для зв’язку, отримують доступ до ксерокопій громадянських паспортів. Адже чим більше сторонніх отримують доступ до них, тим більша вірогідність, що базу даних нелегально скопіюють і продадуть, а персональні дані використають у шахрайських схемах.