Традиційно активно відзначили Міжнародний день лісів кіровоградські лісники. Крім звичної прес-конференції для ЗМІ, тут розгорнули справжнє свято.

Як повідомила начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, за минулий рік в області відновили ліси на 414 га, створили 1286 га нових, ще 67 га залишили під природне відновлення.

Загальна площа земель, де проводитиметься розведення та відновлення лісів нинішнього року, становить 1767 гектарів. Щоб забезпечити відновлення лісових масивів області, тут вирощено понад 10 млн. саджанців, заготовлено 79 тонн насіння.

Чималий внесок у загальні досягнення Кіровоградщини зробили працівники ДП «Оникіївський лісгосп», який очолює Сергій Слюсаров. Вони взяли активну участь у лісовому ярмарку, який проводився у таких масштабах в області вперше. Триватиме ярмарок саджанців протягом двох днів поряд із управлінням лісового та мисливського господарства та у восьми рекреаційних пунктах уздовж автомобільних шляхів області.

На знімку: свою продукцію на лісовому ярмарку популяризували головний лісничий ДП «Оникіївський лісгосп» Людмила Поркуян та завгосп і голова профспілки підприємства Валентина Червак.

Фото автора.