Податкові міліціонери звинувачують службових осіб Хмельницького авіапідприємства в тому, що вони за безцінь розпродували його майно. При цьому компанії так і не вистачило грошей, щоб розрахуватися з податками і погасити заборгованість перед своїми працівниками.
Податківці з’ясували, що 95 відсотків акцій тоді ще державної авіакомпанії було продано через Фонд держмайна в приватні руки. Проте мрії новоявленого власника підприємства, явно далекого від льотної справи, схоже, були не про велике авіаційне майбутнє Хмельниччини. За кілька місяців нерухомість підприємства на території обласного центру продається за дуже низькою ціною. За угодою приміщення площею понад 1,6 тисячі квадратних метрів було реалізовано за 108 тисяч гривень. Тоді як ринкова вартість цієї будівлі, за оцінкою експертів, становить близько 2,3 мільйона гривень.
З молотка пішли також і літаки авіакомпанії. Їх продали одному з хмельницьких товариств як відступне за раніше надану фінансову допомогу. І теж задешево: вартість трьох літаків Ан-24 та Ан-26 було оцінено в 1,1 мільйона гривень, що навіть менше від суми наданої допомоги. Водночас, як стало відомо правоохоронцям, керівники авіакомпанії пропонували придбати оптом вживані повітряні судна іншому покупцеві, але вже за 5,5 мільйона гривень.
Утім угода виявилася фіктивною: фактично літаки нікуди не передавалися і навіть у державному реєстрі цивільних повітряних суден України залишилися за авіакомпанією. Однак це допомогло крутіям від авіації розвести руки перед кредиторами компанії, мовляв, нічого в нас немає.
Крім того, угоду було укладено без згоди загальних зборів його акціонерів та ще й після того, як було порушено справу про банкрутство авіапідприємства.
У результаті такої цілеспрямованої діяльності власників та службових осіб авіакомпанії, спрямованої фактично на її фінансове знищення, було завдано матеріальної шкоди на суму понад 275 тисяч гривень.