Вечірнє засідання 21 березня
 
Опозиційні фракції домоглися створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів антиконституційного перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року. Більшість принципово не заперечувала проти створення ТСК, однак ще перед розглядом проекту постанови, внесеної лідером фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, депутат від Партії регіонів Ганна Герман заперечила проти назви комісії та запропонувала прибрати слово «антиконституційного». «Слідча комісія повинна провести розслідування та зробити висновки, а пропонується зробити висновки в самій назві комісії», — сказала Г. Герман. Неправочинною назвав назву комісії й регіонал Вадим Колесніченко, оскільки в ній є оціночні висновки.
Представляючи проект постанови, А. Яценюк нагадав, що рішеннями судів у п’яти виборчих округах досі не встановлено результати виборів, а також відбулося втручання судової гілки влади у діяльність законодавчої через позбавлення рішенням ВАСУ мандатів чотирьох народних депутатів. Парламентарій висловив думку, що ТСК має дослідити діяльність дільничних та окружних виборчих комісій, прокурорів, міліціонерів, кожної особи, яка «крала голоси», а потім внести подання до Генпрокуратури щодо кримінальної відповідальності порушників на виборах.
Лідер КПУ Петро Симоненко наголосив, що створення ТСК не вирішить основну проблему — що влада зосередилася в руках олігархів. На його думку, насамперед треба змінювати всю систему в державі. Комуністи підтримали ідею створення ТСК із розслідування порушень на виборах, однак вони упродовж тижня не беруть участі в голосуваннях, вимагаючи скасування пенсійної та медичної реформ.
Ірина Геращенко («УДАР») висловила думку, що порушення на п’яти виборчих округах, де досі не встановлено результати виборів, можуть завадити підписанню Україною угоди про асоціацію з ЄС.
Зрештою за проект постанови № 2568 проголосували 166 депутатів і її було прийнято (для утворення ТСК за Регламентом необхідно голоси третини депутатського корпусу). Голоси розподілилися так: Партія регіонів — 3, «Батьківщина» — 87, «УДАР» — 33, «Свобода» — 30, КПУ — 0, позафракційні — 13.
А на початку вечірнього засідання парламентарії розглянули низку законопроектів, які повернулися до Верховної Ради з вето Президента. Доповідав їх представник Президента у парламенті Юрій Мірошниченко. Усі пропозиції глави держави зводилися до скасування ухвалених парламентом законів, оскільки вони несуть загрози корупційних дій, можуть спричинити до значних втрат держбюджету або порушень прав людини. 
Проект закону «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо закупівельних цін на молоко» парламент направив на доопрацювання до профільного комітету. Заветований законопроект містив багато недоліків, однак проблема закупівельних цін украй потребує законодавчого врегулювання і дуже турбує селян, для багатьох з яких продаж молока від своєї корови — чи не єдиний заробіток.
Верховна Рада також відхилила проекти законів «Про державну підтримку сільського господарства України», «Про розвиток виробництва та споживання біологічних палив», які повернулися до парламенту з вето Президента.
 
ФАКТ
 
Закупівельні ціни на молоко нині становлять лише півтори-дві гривні за літр.