Опозиція наполягає на голосуванні постанови про київські вибори в цілому наступного пленарного тижня. Про це під час брифінгу заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.
Крім того, він повідомив: після перемоги на київських виборах опозиціонери оголосять недовіру голові КМДА Олександру Попову. Також А. Яценюк зазначив, що найближчим часом буде зареєстрована резолюція недовіри до уряду. «Ми вже подали документи в апарат Верховної Ради з 174 підписами народних депутатів. Взагалі ми подали 175 підписів, але один нам повернули. Це підпис Сергія Власенка», — розповів Яценюк.
Лідер «УДАРу» Віталій Кличко висловив впевненість, що в разі проведення виборів у столиці опозиція матиме високу підтримку киян. «Київрада та міський голова Києва ніколи не будуть керовані з Банкової. Це причина того, що сьогодні відбувається у Верховній Раді навколо цього питання», — наголосив він.
«Але ми робитимемо все, щоб самоврядування у Києві не було зруйноване остаточно. Ми обстоюватимемо інтереси киян та інтереси кожного українця», — підкреслив В. Кличко.