Учора народні депутати Вячеслав Кутовий (фракція «Батьківщина») та Ірина Сех (фракція «Свобода») оголосили під час брифінгу про створення міжфракційного депутатського об’єднання «За збереження природного комплексу «Біличанський ліс». Всього до складу об’єднання ввійшли близько півсотні парламентаріїв із різних фракцій, які спільно працюватимуть над збереженням величезного лісового масиву з територією понад шість тисяч гектарів. Нині, за словами В. Кутового, природний комплекс перебуває під загрозою знищення через дії Коцюбинської селищної ради, яка роздає в приватну власність рекреаційний ресурс держави.

«Депутатське об’єднання працюватиме над підготовкою та втіленням відповідних законодавчих ініціатив і запобіганням будь-якій незаконній забудові та знищенню цього лісового масиву. Також співпрацюватимемо з адміністрацією Президента для підписання указу глави держави про надання «Біличанському лісу» статусу Національного природного парку, — заявив В. Кутовий.

Те, що народні обранці всіх фракцій об’єдналися саме за збереження наших екологічних надбань, підкреслила І. Сех, є досить символічно і обнадійливо. «Ми працюватимемо над законопроектами для збереження природних надбань, які сьогодні дуже потрібні для Києва та його мешканців», — зазначила вона.