Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі (на знімку).

 

Ігор Калєтнік підкреслив, що Французька Республіка — один із найважливіших партнерів України, а міжпарламентське співробітництво є важливою складовою двосторонніх україно-французьких відносин. Він повідомив, що нині практично завершилося формування нового складу групи дружби Верховної Ради України з Парламентом Французької Республіки. «Це сприятиме поглибленню співробітництва між законодавчими органами двох країн, налагодженню регулярних зв’язків на рівні комітетів, комісій обох парламентів, поширенню двосторонніх контактів на регіональному рівні», — сказав І. Калєтнік, зазначивши водночас конструктивний підхід французьких парламентаріїв до питань двостороннього співробітництва. Він наголосив на високому рівні взаєморозуміння між делегаціями України та Франції в Парламентській Асамблеї Ради Європи і висловив побажання, щоб ця «позитивна динаміка не лише збереглась, а й посилилась у майбутньому».

Перший заступник Голови Верховної Ради України підкреслив, що українська сторона зацікавлена у продовженні активної роботи над пошуком шляхів стосовно подальшої активізації нашого торговельно-економічного співробітництва. Сторони також  висловили думку, що потенціал торговельно-економічних відносин між двома країнами «далеко не вичерпано». Зокрема, є реальна взаємна зацікавленість у співробітництві в аграрному секторі, інтерес до взаємодії в літакобудуванні.

На думку обох сторін, плідна робота парламентаріїв може надати відчутного поштовху поглибленню україно-французького співробітництва.

Учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію в парламенті та висловили сподівання, що в нинішньому році політичний діалог між Україною та Францією буде продовжено.

Факт

Товарообіг між Україною і Францією за 2012 рік становив 2,2 мільярда доларів США, а обсяг інвестицій за весь період інвестування — 2,5 мільярда доларів США.

Прес-служба  Верховної Ради.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.