Брифінги

«Свобода» звинувачує Партію регіонів у політичному рейдерстві та знищенні демократії. Про це під час брифінгу заявив її лідер Олег Тягнибок.

«Партія регіонів перетворилася на державних політичних рейдерів. Їм взагалі вибори не потрібні як такі. Насправді вони хочуть пролонгувати або взагалі скасувати вибори до Київської міської ради і столичного голови. Для них Конституція і закон абсолютно нічого не значать», — наголосив парламентарій.

За його словами, за київські вибори регіонали хочуть проголосувати в першому читанні, а потім невідомо коли повертатися до цього питання.

У свою чергу лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що «Партія регіонів знає, що програє вибори в Києві, тому вирішила голосувати за відповідну постанову тільки в першому читанні. А ми вимагаємо, щоб постанова була прийнята в цілому», — підкреслив він та додав, що з третього червня Київську міську раду буде заблоковано, оскільки вона саме цього дня стає неправомочною.

А. Яценюк повідомив, що сьогодні парламент має розпочати свою роботу з голосування за вибори міського голови Василькова та інших голів населених пунктів, потім — за київські вибори, а після цього — за законопроекти з питань європейської інтеграції.

Голова фракції «УДАР» Віталій Кличко назвав учорашнє засідання парламенту театром абсурду. «Ми прийшли сюди працювати за чіткими правилами. Я був на засіданні профільного комітету, коли там ухвалювали рішення щодо місцевих виборів у понад сотні населених пунктів. А тепер раптом провладні депутати не хочуть голосувати за вибори у деяких містах, — підкреслив В. Кличко. — Один громадянин звернувся до суду і виявляється, що у Василькові вибори не потрібні. Те, що ми сьогодні бачимо, — це способи, які влада застосовує, щоб уникнути виборів у столиці», — зазначив парламентарій.