Про це йшлося на зустрічі депутатів — членів міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» із заступником Державного секретаря США з політичних питань Венді Шерман. Під час дискусії вона наголосила на необхідності збільшення представництва жінок в органах влади для розвитку демократії в країні.
У свою чергу народні депутати України розповіли про український досвід боротьби із гендерними стереотипами.
Співголова МФО від фракції «УДАР» Ірина Геращенко назвала «важливим жестом, що привертає увагу до гендерних питань те, що першою в рамках візиту в Україну заступника Держсекретаря стала зустріч саме з представницями МФО «Рівні можливості». Вона вважає, що це є хорошим прикладом і для української влади.
Представники МФО «Рівні можливості» розповіли про цілі та роботу об’єднання, зокрема, про перші спільні законопроекти та співпрацю з неурядовим сектором.
Співголова МФО від фракції «Батьківщина», народний депутат Олена Кондратюк наголосила, що члени об’єднання прагнуть змінити стереотипи щодо участі жінок в політиці. Вона вважає, що саме робота МФО сприяла збільшенню жінок-депутатів в списках політичних партій і, як наслідок, збільшенню їх у Верховній Раді України.
Співголова МФО від фракції Партії регіонів Ірина Бережна акцентувала увагу на важливості компромісу між представниками різних політичних сил для вирішення гендерних питань і роботи над соціально важливими ініціативами.
Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування українського законодавства у сфері боротьби з домашнім насиллям та дискримінацією. Також депутатки від опозиції привернули увагу до політичних в’язнів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Вони розповіли про умови утримання Ю. Тимошенко, яка довгі місяці перебувала під цілодобовим спостереженням, що можна розцінювати як тортури над жінкою.
У свою чергу заступник Держсекретаря США Венді Шерман пообіцяла, що на зустрічах з українською владою вона обов’язково порушуватиме питання вибіркового правосуддя і, зокрема, політично вмотивованих вироків Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.
У зустрічі, як повідомили «Голосу України» в секретаріаті МФО «Рівні можливості», взяли участь народні депутати: Ірина Геращенко, Олена Кондратюк, Ірина Бережна, Олександра Кужель, Олена Бондаренко, Леся Оробець, Марія Іонова та Ірина Луценко.