У курортному гірському селі Вишка Великоберезнянського району проведено першу обласну спартакіаду із зимових видів спорту. Понад півсотні держслужбовців змагалися за звання найкращого лижника на ще засніжених схилах гори Красія. Такі змагання провели вперше не лише на Закарпатті, а й у країні, повідомили «Голосу України» у прес-центрі ОДА.
Ідея організації заходу належала керівнику області, бо сам Олександр Ледида стоїть на лижах мало не з дитинства: «Ми не можемо не скористатися для зміцнення здоров’я неймовірними можливостями наших гір. Упевнений: ці змагання — тільки початок. Незабаром, якщо буде підтримка Мінмолодьспорту, плануємо провести тут, на Красії, всеукраїнську зимову спартакіаду серед держслужбовців».
Учасники змагалися у дисципліні «слалом-гігант» — 700 метрів. Переможців визначали і в особистому заліку, і в командному (четверо осіб: 2 жінки та 2 чоловіки).
Оцінювало майстерність держслужбовців професійне журі. На Красії щойно завершився етап міжнародних змагань, тож арбітри погодилися попрацювати ще й на обласній спартакіаді. Головний суддя Микола Пономаренко розповів, що головне не результат, а спортивний дух та завзяття:
— Чудово, що обласна влада започаткувала такі змагання. Якщо чесно, чиновників оцінювати мені ще не доводилося, і скажу вам, як для любителів, — результати пристойні.
За підсумками змагань нагороди «За волю до перемоги» отримали Наталія Тельнова (Хустська РДА) та Сергій Дашко (Укртрансінспекція). В особистому заліку серед чоловіків призерами стали: Олександр Небила (Пенсійний фонд) та Віталій Шелемон (Перечинська РДА) — друге та третє місця відповідно. Першу сходинку посів Василь Павлючок (прокуратура області).
Найкращими лижницями стали: 1. Андріана Гейніш (Рахівська РДА); 2. Тетяна Логіна (Пенсійний фонд); Надія Химинець (ОДА).
Першою у загальнокомандному заліку стала збірна обласної прокуратури. Друге місце посіли держслужбовці обласного Пенсійного фонду, третє — команда облдержадміністрації.
Василь НИТКА.
Закарпатська область.
На знімку: під час змагань.
Фото надане прес-центром ОДА.
***
Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 21-й тур. 18 березня.
«Металіст» — «Говерла». 1:0. 23 765 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Гол: Гав’єр, 70.