У Верховній Раді створено робочу групу з контролю за особистим голосуванням. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат Андрій Шевченко («Батьківщина»).
Така група спостерігачів, за його словами, почала працювати з учорашнього дня. Вони здійснюють фото- та відеофіксацію голосування з ложі преси. Щойно спостерігачі бачать ознаки неперсонального голосування — одразу повідомляють про це народним депутатам, які перебувають у залі.
Зокрема А. Шевченко зазначив, що завдяки роботі спостерігачів від опозиції вдалося двічі добитися переголосування.
Також парламентарій розповів, що окрім спостерігачів від «Батьківщини», за індивідуальним голосування стежать представники руху «Чесно».
Окрім того, народний обранець звернувся до журналістів з проханням також долучитися до цього процесу. «Сьогодні в об’єктивах ваших камер твориться історія України. Відстоїмо персональне голосування — відстоїмо парламентаризм і, дасть Бог, почнемо наводити порядок в Україні», — наголосив він.
У свою чергу, народний депутат Михайло Хміль («Батьківщина») повідомив, що фракція також контролюватиме процес голосування. Координуватимуть роботу спеціальної групи народні депутати Андрій Шевченко, Михайло Хміль та Максим Бурбак.