Утилізують продукцію чи повернуть господарю — вирішить експертиза
 
Майже 3,5 тонни сала вилучено працівниками ветеринарної міліції Вінниччини в підприємця з Рівного. Мікроавтобус, яким він перевозив продукцію, зупинили для перевірки співробітники Державтоінспекції на стаціонарному посту в Козятинському районі. У зв’язку з тим, що на специфічний товар не було відповідних ветеринарних документів щодо походження і якості, його вилучили і помістили на зберігання у холодильні камери.
27-річний підприємець пояснив, що сало він скуповував на ринку в Бершадському районі Вінниччини. Заплатив загалом понад 40 тисяч гривень. Продукцію мав використовувати як добавку при виготовленні ковбаси і ковбасних виробів. «Люди кажуть, що в Бершаді дуже гарне сало і ковбаса, та й ціни нормальні, тому й подався так далеко».
— Водія притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог, — каже заступник начальника управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Володимир Павлущик. — Таке порушення передбачає накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За його словами, працівники ветеринарної міліції відібрали зразки вилученої продукції і передали на експертизу.
— Якщо продукція доброї якості, а її вживання не містить небезпеки для здоров’я людей, сало повернуть підприємцю, — уточнив Володимир Павлущик. — Якщо ні, його відправлять на утилізацію. Таку процедуру в області виконують на Тульчинському ветеринарно-санітарному заводі.
Вінницька область.