Мешканці 64 квартир будинку №86 на проспекті Кірова в Дніпропетровську з 11 березня живуть без газу, гарячої води і тепла.

Як розповіла громадська активістка Валентина Острогорська, працівники ПАТ «Дніпрогаз» побували у декількох квартирах і повідомили, що там використовують несертифіковані газові колонки. Потім склали акт і перекрили газопостачання усього будинку. Але ж серед мешканців багато пенсіонерів, інвалідів, яким важко справлятися з такою ситуацією!

— У нашому будинку проводяться профілактичні роботи, поки що підключили лише один стояк, тобто 4 квартири, — каже жителька будинку Ірина Солнцева. — Мали підключити і наш стояк, але ми не можемо потрапити в одну із квартир. Туди впустили лише заступника начальника газової служби. Акт про порушення жителі квартири підписати відмовилися.

У ПАТ «Дніпрогаз» заявили, що цей вид робіт виконано відповідно до графіка планового технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання і про нього ЖЕК було попереджено заздалегідь. Виконком і міськвиконком теж були поінформовані. Крім того, на кожному під’їзді було вивішено попередження про відключення газу.

— Договір з мешканцями цього будинку укладено з кожним окремо. Але до одного стояка підключено декілька споживачів. Якщо що-небудь порушує один, доводиться відключати ще двох-трьох його сусідів, — зазначив начальник виробничо-експлуатаційної служби №2 підприємства Костянтин Кіптілий.

Костянтин Кіптілий стверджує, що всьому будинку перекрили блакитне паливо через те, що власник однієї із квартир не забезпечив газовикам доступ. А без цього неможливо налагодити газопостачання у під’їзді.

Дніпропетровська область.