Протягом вихідних рятувальники Івано-Франківської області продовжували нести службу в режимі підвищеної готовності для оперативного надання допомоги людям у випадку погіршення погодних умов.

Проте найсильніший удар стихії припав на п’ятницю. Того дня працівники управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Прикарпаття здійснили 66 виїздів та надали допомогу 738 громадянам, які потрапили в скрутну ситуацію у зв’язку із сильними снігопадами. За допомогою інженерної техніки та спеціальних пожежних автомобілів підвищеної прохідності вивільнили зі снігових заметів 476 одиниць транспортних засобів.

В аварійно-рятувальних роботах брали участь 235 рятувальників та 71 одиниця спецтехніки. Додатково було залучено чотири спеціальні автомобілі підвищеної прохідності аварійно-рятувального загону для надання допомоги водіям на Вишківському та Яблуницькому гірських перевалах та найскладніших ділянках автомобільних доріг у Тлумацькому та Городенківському районах. У пунктах обігріву надано допомогу 25 особам.

Через сильні снігопади на дорогах області, зокрема на території Тлумацького району, трапилося дві дорожньо-транспортні пригоди. В одному випадку водій вантажівки не впорався з керуванням, внаслідок чого машина перекинулася, а чоловік отримав забій хребта, голови та інших частин тіла. У другому — двоповерховий туристичний автобус, що прямував з Буковеля до Києва, через снігові замети занесло на смугу зустрічного руху, де в цей час їхала вантажівка. На щастя, 56 пасажирів, які перебували в салоні автобуса, не постраждали, хоча транспорт пошкоджено.

У суботу найскладнішою залишалася ситуація на дорогах Городенківського району. На розчищення території в напрямку Тернопільщини, Снятинського, Коломийського та Тлумацького районів спрямували найпотужнішу техніку — роторні автомобілі. До вечора ситуація на цих напрямках повністю стабілізувалася. Але рух великовагових транспортних засобів залишався обмеженим. Водіям, які заночували в дорозі, працівники ДАІ області підвозили харчі та гарячі напої.

Учора важкодоступним залишався проїзд до 61 населеного пункту Прикарпаття, мешканці ще 20 сиділи без електрики.

Продовжуючи чергування в районах області, працівники ДСНС попереджають про нову небезпеку. Велика кількість снігу в Карпатах створює лавинонебезпечну ситуацію, тому шанувальникам зимового відпочинку радять утриматися від мандрівок у гори.

На знімку: рятувальники Прикарпаття допомагають водіям на дорогах області.

Фото прес-служби управління ДСНС в Івано-Франківській області.