У Борзні Чернігівської області відбувся мітинг-протест проти сваволі колишнього майора міліції. Людей збурив злочин, вчинений минулого понеділка в райцентрі екс-правоохоронцем Я., який намагався вбити 21-річну Оксану Циганок. Зловмисник вимагав від колишньої працівниці магазину, що належить його батькам, погасити нібито нестачу в 120 тисяч гривень. 37-річний борзнянець порізав ножем обличчя вагітній, розрізав їй живіт. Лише дивом жінці вдалося вирватися і покликати на допомогу сусідів.
Нині постраждала перебуває в реанімаційному відділенні Чернігівської обласної лікарні. Її ненароджене маля врятувати не вдалося. Як повідомив заступник головного лікаря Микола Колос, пораненій надається вся необхідна допомога, вона повністю забезпечена ліками.
Озброєного зловмисника правоохоронці затримали протягом кількох годин. Він переховувався в селі Адамівці, нині перебуває в слідчому ізоляторі. Чоловік із заможної родини, його батько — місцевий бізнесмен. Ще працюючи в міліції, Я. мав проблеми із законом. Два місяці тому його звільнили з органів внутрішніх справ, оскільки минулого року неодноразово притягався до адміністративної відповідальності. Ще раніше двічі був звільнений з органів внутрішніх справ, але в 2004 і 2008 роках поновлений на службі за рішеннями суду. У 2008—2011 роках офіцер перебував у декретній відпустці з догляду за дитиною.
Жителі Борзни побоюються, що майор, маючи впливових родичів, уникне справедливого покарання.