У Запоріжжі обговорюють причини дивного атмосферного явища, яке містяни спостерігали минулої п’ятниці. На місто випав брудний дощ. На одязі та вітровому склі автомобілів він залишав помітні руді плями, а декому з перехожих «пощастило» потрапити під опади сірого кольору.
Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та санепідемслужба нічого особливого в цьому не побачили. Кислотність опадів — у нормі, змін радіаційного фону теж не помічено, до того ж такий дощ зафіксували не лише в Запоріжжі чи Нікополі, а й у Дніпропетровську та Севастополі. Усе це, на думку метеорологів, вказує на те, що дощ був «не місцевого значення» (тобто не з домішками викидів запорізьких заводів), а глобальний — із дрібними піщинками аж із Сахари. Останні принесено циклоном, який рухався з півдня.
Минулої п’ятниці в Севастополі теж пройшов кольоровий дощ, повідомляє наш власкор Микола МАГДИЧ. Синоптики заявили, що зазвичай його приносять вітри з пустель Аравійського півострова або Північної Африки. Тим часом серед містян ходять чутки, що і теплий вітер, і колір дощу — прямий наслідок вибуху на північнокримському підприємстві, що видобуває сірку.