Стахановський завод феросплавів поновив свою роботу. З 1 березня запущено чотири електропечі (до цього одна вже працювала), протягом двох наступних тижнів підготували до запуску ще дві, а восьму піч планують запустити наприкінці місяця після проведення ремонту. 

Мало того, вже сьогодні власник заводу планує спрямувати 33 млн. гривень на впровадження інвестиційних проектів, зокрема, енергозбережних та екологічних. Цей напрям діяльності обумовлено в Меморандумі взаєморозуміння, підписаному між Кабінетом Міністрів України і підприємствами електрометалургії в лютому 2013 року.

«Стахановський феросплавний — бюджетоутворююче підприємство, і відновлення його діяльності дозволяє забезпечити до кінця року надходження до місцевої скарбниці близько 9 млн. гривень», — зазначив директор Департаменту промисловості та енергозбереження 

облдержадміністрації Дмитро Дрожжин. За його словами, запуск виробництва дає можливість не тільки зберегти робочі місця, а й додатково працевлаштувати до кінця року близько 100 осіб.

Луганськ.