Нині підстав для блокування роботи парламенту немає. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак.
«Ми визначилися з усіх питань, які є в опозиції, тому я не бачу підстав, щоб блокувати парламент чи не працювати та не виконувати своїх обов’язків перед виборцями», — сказав він.
В. Рибак повідомив, що в п’ятницю планується запросити до парламенту Кабінет Міністрів у повному складі. За його словами, відповідно до Регламенту, у вівторок у першій половині дня депутати мають подати питання до уряду, які буде передано до Кабміну.
Голова Верховної Ради також повідомив, що керівники фракцій під час погоджувальної ради домовилися про створення Тимчасової слідчої комісії стосовно п’яти проблемних округів та щодо позбавлення Сергія Власенка депутатських повноважень.
Крім того, глава парламенту переконаний, що вибори столичного міського голови та Київської міськради треба проводити. «Я особисто за те, щоб вони проводились і буду за це голосувати, — підкреслив він. — Відповідний проект постанови вніс керівник фракції «УДАР» Віталій Кличко, згідно з якою вибори мають відбуватися за чинним законом, тобто за змішаною системою. Проте не виключаю, що в цей закон можуть бути внесені зміни».
Відповідаючи на запитання, чи розглядатимуться в четвер зміни до Конституції щодо повноважень Рахункової палати, В. Рибак сказав, що це питання нині вивчається у профільному комітеті.