На Кіровоградщині відбулася презентація дитячо-юнацького конкурсу робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Тарасів рід».
Конкурс полягає у творчому зображенні генеалогічного дерева родини Великого Кобзаря по лінії сестри Катерини, нащадки якої жили й живуть нині на Кіровоградщині. Таке генеалогічне дерево створено внучатою племінницею видатного українця Катериною Красицькою та її донькою Антоніною і доповнено краєзнавцем і нащадком Шевченкового роду В’ячеславом Шкодою. Зокрема, нащадки Тараса Шевченка живуть сьогодні в місті Знам’янка.
До складу журі конкурсу увійшла громадська діячка Яніна Шкода, а також депутати, митці, літератори та журналісти.
Участь у конкурсі можуть брати молоді люди віком від 6 до 23 років. Організатори вирішили не обмежувати їх у творчих проявах. При оформленні генеалогічного дерева дозволено використовувати усі підручні засоби, комп’ютерні технології, природні матеріали. Результатом може бути об’ємна фігура, схематичне зображення, оформлення дерева на площині тощо.
Оголошення результатів конкурсу та нагородження переможців відбудеться 20—22 травня — до роковин перепоховання Тараса Шевченка. Серед нагород, які чекають на переможців, — подорож до Канева на Чернечу гору.
Кіровоградська область.