Чергову акцію протесту проти бездіяльності правоохоронців провела вчора столична громадськість. Організатори й учасники акції — активісти Гостиного двору, Комітету визволення політв’язнів, Чорного Комітету та близько 50 небайдужих громадян — пікетували будівлю МВС (на знімку). 

Приводом до проведення мітингу стали факти свавілля міліції проти громадян, що набрали ще більших обертів від початку цього року.

Над колоною людей лунали гасла: «Знайдіть винних», «Обережно, свавілля міліції!», «Кияни все бачать, кияни не пробачать», «Навіть собака — друг людини». Їх скандували із неабияким запалом. Адже людей не тільки обурили напад на акцію 14 лютого в підтримку сумських політв’язнів, масове побиття громадян у Гостиному дворі, а й хід розслідувань цих справ. Мовляв, керівники МВС ще й досі не покарали жодного злочинця у погонах. Також із собою активісти принесли декілька відер із сміттям. На кожному з них була наліпка з назвами різних структур правоохоронних органів: «Беркут», «Барс», МВС, СБУ, ДАІ тощо.

«Смітники ми принесли не для того, аби образити правоохоронців. А навпаки — нагадати людям у формі про їх порушення. Адже з початку року активізувався терор з їхнього боку. Майже кожна мирна акція завершується жорстоким нападом. Крім того, свавілля проти звичайних громадян має страшний і масовий характер. Нині ЗМІ просто рясніють такими повідомленнями, — зазначив на заході один із координаторів акції Володимир.

Громадські активісти передали до МВС своє звернення, в якому прописали вимоги. Насамперед вони вимагають звільнити та покарати міліцейське начальство та простих правоохоронців, що причетні до злочинів. А також реформувати структури МВС та забезпечити реальний громадський контроль.

Фото Сергія АНІЩЕНКА (Укрінформ).