Житель Хмельницького Артур С. був затриманий і побитий правоохоронцями у вересні 2010 року. Зі слів постраждалого, його доставили до РУВС. Уже там чоловіка звинуватили в підпалі власного автомобіля. Відтоді минуло майже два роки, однак справедливість і досі не встановлено, переконує Артур. Мовляв, прокуратура нині намагається закрити справу за відсутності складу злочину з боку міліціонерів.

22 вересня нічого не віщувало біди. Артур перебував у барі зі своїм другом. Несподівано зателефонували сусіди і повідомили про загорання його автомобіля, який був припаркований біля будинку. На місце події приїхали працівники МНС, які, у свою чергу, викликали міліціонерів.

— Незнайома людина у цивільному підійшла до мене і почала переконувати приховати злочин та написати, що машина загорілася сама. Це був один із керівників Центрального відділу міліції. Однак про це я дізнався вже потім, — каже Артур.

Та справжнє жахіття для чоловіка розпочалося вже згодом. «До мене підійшло декілька правоохоронців. Спочатку стали штовхатися, а потім бити. Під час затримання зламали мені руку, били кийками. Далі натягнули наручники і посадили в службовий автомобіль, де я перебував понад годину», — згадує чоловік.

Потім правоохоронці відвезли Артура до наркологічного диспансеру на медичний огляд. Вартові порядку переконували, що чоловік був напідпитку. Утім, лікарі запевнили: Артур тверезий — алкоголю в його крові не виявлено. Під час огляду потерпілий встиг сказати медикам про перелом руки, який отримав кілька годин тому. Люди в білих халатах одразу доправили його до травмпункту, а затим і госпіталізували.

Першу операцію Артуру зробили в міській лікарні Хмельницького, другу — в столичному інституті травматології та ортопедії. Чоловікові давали другу групу інвалідності, адже права рука була нерухомою. Артур і досі відновлюється.

— Я писав заяви в прокуратуру, однак усе безрезультатно. Тільки після того, як про це повідомили ЗМІ, справу під контроль взяло обласне управління міліції, а потім прокуратура міста. Однак тих, хто мене бив, не покарали. Минуло стільки часу, а звинувачення досі нікому не пред’явлені, — підсумовує Артур.

Нагадаємо, що в 2011 році працівники Центрального райвідділу міліції міста Хмельницького незаконно затримали та допитали неповнолітнього Євгена С. Під час допиту хлопця змушували зізнатись у скоєнні низки пограбувань, повідомляють деякі ЗМІ. Правоохоронці били його металевою палицею по лівій руці, ставили на голову книжку і били по голові. Коли Євген падав, його знову піднімали і продовжували лупцювати.