Голова Верховної Ради України Володимир Рибак висловив вдячність Президенту Латвійської Республіки Андрісу Берзиньшу за підтримку Латвією євроінтеграційних прагнень України.
«Хотів би подякувати вам, пане Президенте, за слова підтримки євроінтеграційних прагнень України, а також за активну позицію вашої країни в ході обговорення в інституціях ЄС питань подальшого розвитку відносин Україна—ЄС, зокрема в контексті перспектив підписання Угоди про асоціацію», — сказав В. Рибак у п’ятницю під час зустрічі з Президентом Латвійської Республіки Андрісом Берзиньшем.
«Саміт Україна—ЄС 25 лютого цього року став важливим етапом у контексті визначення подальших кроків з метою підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті «Східного партнерства» в листопаді нинішнього року», — зазначив керівник парламенту.
При цьому В. Рибак назвав важливим у контексті реалізації необхідних реформ той факт, що євроінтеграційний курс підтримується більшістю політичних сил, представлених у Верховній Раді. У цьому зв’язку він відзначив, що 22 лютого 2013 року Верховна Рада конституційною більшістю прийняла відповідну заяву на підтримку реалізації євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію.
За словами В. Рибака, ще одним важливим елементом порядку денного відносин Україна—ЄС є безвізовий діалог. У цьому контексті він назвав ключовими завданнями на найближчі місяці перехід до другої «імплементаційної» фази Плану дій з лібералізації візового режиму та набрання чинності змінами до Договору про спрощення оформлення віз, зазначивши, що нині прийнято більшість законодавчих актів, необхідних для виконання першої «законодавчої» фази Плану дій.
При цьому Голова Верховної Ради підкреслив, що український парламент планує розглянути законопроекти з питань євроінтеграції як першочергові.
Своєю чергою, Президент Латвійської Республіки наголосив, що Латвія «повністю підтримує» євроінтеграційні устремління України і готова поділитися досвідом вступу до ЄС.
 
Прес-служба Верховної Ради України.
 
Під час зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Рибака з Президентом Латвійської Республіки Андрісом Берзиньшем.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.