Робоча поїздка Голови Верховної Ради України Володимира Рибака до Запоріжжя виявилася дуже насиченою подіями. Як уже повідомляв «Голос України», глава парламенту відвідав виробництво ПАТ «Мотор Січ» та Запорізький завод феросплавів, провів зустріч з активом органів місцевої влади та місцевого самоврядування.

Під час підсумкової прес-конференції Володимир Рибак поділився позитивними враженнями від поїздки до Запоріжжя. Зокрема, йому сподобався бадьорий настрій працівників Запорізького заводу феросплавів, націленість керівництва цього підприємства на вирішення екологічних програм.

Відповідаючи на запитання стосовно ситуації у Верховній Раді, В. Рибак виключив можливість якогось силового варіанта розблокування її роботи та висловив упевненість, що парламент запрацює вже наступного тижня. Адже для того, щоб у прийнятні строки відбулися, зокрема, вибори міського голови Києва, рішення має бути ухвалене вже у вівторок.

Щодо ситуації навколо позбавлення судом повноважень народних депутатів, то цей процес продовження не матиме. Скарги сторін були оперативно розглянуті комітетом, потім юристами Верховної Ради, після чого було ухвалене законне рішення передати справи до суду, зазначив глава парламенту. А далі в дію вступив закон, який, може, для когось і жорсткий, але він закон...

В. Рибак також виступив перед прибічниками Партії регіонів, які зібралися на площі біля адміністративної будівлі запорізьких облради та облдержадміністрації.

Запоріжжя.