Учора визначено точку стику кордонів України, Польщі та Білорусі. Відповідну угоду в Луцьку за дорученням урядів трьох країн підписали Голова Державної прикордонної служби України генерал армії України Микола Литвин, Голова Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь полковник Олександр Боєчко, Головний комендант Прикордонної варти Республіки Польща генерал бригади Прикордонної варти Домінік Трач.
Відтепер договірне оформлення українсько-польського кордону завершено. Щодо кордону з Білоруссю, то українська сторона розраховує, що після підписання Угоди, а також набрання чинності Договором між Україною та Республікою Білорусь про державний кордон, розпочнеться процес демаркації спільної ділянки кордону.
Угодою передбачається в тримісячний термін створити українсько-білорусько-польську комісію для позначення точки стику кордонів на місцевості та підготовки й підписання необхідних документів. Точка стику кордонів позначатиметься на місцевості прикордонним знаком «Буг».
— Сьогодні ми завершили роботу з позначення лінії українсько-польського кордону на місцевості, а також дали старт такій роботі на українсько-білоруському кордоні. Уже традиційно і українсько-білоруський, і українсько-польський кордони є кордонами взаємовигідного співробітництва та дружби, — зазначив Головний прикордонний уповноважений України Микола Литвин.
Сторони зазначили, що Угода підписується з огляду на засади поваги суверенітету, територіальної цілісності держав і недоторканності кордонів та через необхідність визначення й позначення точки стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща.
Точка стику перебуває на перетині лінії, що проходить серединою річки Західний Буг, з лінією, яка є продовженням південної бровки каналу Мостицького.
Волинська область.