Білоруська біатлоністка, призер чемпіонату світу Надія Скардіно (на знімку) заявила, що продавці в сочинських магазинах намагалися обдурити спортсменів.
— «Сочі — місто духовності й добра!» — таким гаслом зустріло нас місто. Протягом двох днів в кожному з трьох магазинів, де ми були, нас намагалися обдурити. На претензії відповіли словами: «А що ви думали, у казку потрапили?».
Ціни на товарах виявляються несправжніми, а чековий апарат раптово ламається, і сума пробитого стає в десятки разів більшою, ніж купленого.
Добре, ми хоч знаємо, як розібратися, а от бідні іноземці, напевно, і не помітять, що їх обдурили. Залишається сподіватися, що це лише виключення із правила і гасло все-таки є істиною, — написала Скардіно на своїй сторінці в одній із соціальних мереж.
Марі Дорен-Абер: «Усе змушує почуватися незатишно»
— Ми в Сочі, і тут все досить дивно. Місто-примара побудовано на місці, де нічого немає. Розкішні будинки, немов гриби, ростуть із бруду, всюди розкопана машинами земля, виснажені робітники. Все вражає, все стоїть порожнім, все змушує почуватися незатишно.
Після важкого дня в дорозі ми провели ще годину в аеропорті, втридцяте показуючи паспорт, фотографуючись і порівнюючи гвинтівки. Нам допомогло тільки терпіння. Тепер ми заселилися в гарні дерев’яні будиночки поруч зі стадіоном.
Не знаю, як тут усе зміниться до наступного року, але зараз я бачу лише величезну суму витрачених грошей. Я абсолютно не згодна з тим, що тут присутній олімпійський дух, — написала, перебуваючи в Сочі, французька біатлоністка Марі Дорен-Абер (на знімку) у своєму блозі.
 
Фото з архіву «Голосу України».