Футбол. Ми вже писали про те, що «Чорноморець» впритул наблизився до квартету виборювачів нагород. Чи вийде в одеситів ґрунтовно втрутитися в боротьбу за місце в Лізі Європи? Відповідь на це запитання можуть дати вже наступні два тури чемпіонату Прем’єр-ліги. Спочатку «моряки» зіграють проти «Шахтаря» в Донецьку (16 березня), а потім прийматимуть «Динамо» (30 березня).
А поки Роман Григорчук і його команда, як кажуть, на висоті. Ще б пак, адже в останніх дев’яти турах чемпіонату — вісім перемог (над «Таврією» — 1:0, «Металургом» (Запоріжжя) — 1:0, «Металургом» (Донецьк) — 3:0, «Арсеналом» — 1:0, «Кривбасом» — 2:0, «Волинню» — 2:0, «Ворсклою» — 1:0 і «Карпатами» — 2:1) і нічия (з «Говерлою» — 1:1). Забито 14 м’ячів і пропущено лише два. Либонь, варто згадати і про перемогу в цей відрізок часу в поєдинку 1/8 фіналу розіграшу Кубка країни над «Украгрокомом» — 2:1.
Звичайно, багатьох цікавить, у чому секрет такої стабільності. В усякому разі, на голому місці вона не з’явилася, бо є наслідком великої праці колективу і тренерського штабу. Можна лише здогадуватися, що керівництво клубу довіряє Григорчуку і не заважає йому втілювати в життя свої ідеї.
Якщо так триватиме і надалі, то ми неодмінно станемо свідками появи в нашому чемпіонаті ще однієї конкурентної бойової одиниці, котра здатна втрутитися в суперечку грандів.
Наставник одеситів Роман Григорчук.
 
З м’ячем півоборонець «Чорноморця» івуарієць Франк Джа Джедже, котрий забив переможний гол у ворота «Карпат».
Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).