Опозиція не має права вирішувати, бути чи не бути роботі парламенту, і диктувати правила гри для решти народних депутатів. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік.

«Опозиційні депутати, яких сьогодні налічується у парламенті 177, котрі сьогодні в меншості, намагаються диктувати свої умови шляхом ультиматумів та шантажу. Дострокове припинення повноважень нинішньої Верховної Ради — це бажаний для них сценарій, що передбачає подальший хаос і створення напруги в суспільстві», — наголосив Ігор Калєтнік.

«Це таке ноу-хау Верховної Ради VІІ скликання, коли опозиція, не отримавши підтримку українського народу, достатню для того, щоб сформувати більшість у парламенті, сьогодні намагається здійснювати тиск, здійснювати вплив, під різним приводом зривати роботу Верховної Ради. Такий сценарій направлений на розгортання президентської кампанії з боку «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу». Проте він не піде на користь їм. І я впевнений, що розпуску Верховної Ради не буде», — наголосив Перший заступник голови парламенту.

Також, на його переконання, останні наміри опозиції піднімати народне повстання, організовувати всеукраїнські акції боротьби не знайдуть підтримки у громадян.

«Передумов для так званого народного повстання сьогодні немає. Риторика лідерів опозиції останнім часом скоріше нагадує фантазії режисера фільму жахів: що страшніше, то більше глядачів», — наголосив Ігор Калєтнік.

«На сьогодні ми повинні констатувати, що на тлі майбутніх президентських виборів депутати з опозиції вже не знають, як привернути на себе увагу. Хочеться нагадати представникам «Свободи», «Батьківщини» та «УДАРу», що до виборів нового глави держави ще аж два роки, і передвиборчі штаби розгортати завчасно», — підсумував Перший заступник Голови Верховної Ради.

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.