Право на отримання стипендії від Вінницької облдержадміністрації та облради одержали 35 студентів навчальних закладів краю.

Грошову винагороду виплатять тим, хто найкраще проявив свої здібності в навчанні й громадській роботі за підсумками першого семестру. Кандидатів відбирали на засіданні комісії з питань стипендіального забезпечення, створеній при обласній владі. За словами керівника Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю облдержадміністрації Світлани Василюк, такі виплати здійснюються двічі на рік, по закінченні навчальних семестрів. Кандидатури майбутніх стипендіатів подають навчальні заклади. «В том, що в нас багато талановитої молоді, ще раз переконалися, коли отримали документи з навчальних закладів, — каже С. Василюк. — Щоб їх розглянути, довелося створювати аж три робочі групи. Претендентів на винагороду значно більше, ніж самих стипендій. Неспроста члени комісії висловлювали пропозиції про необхідність збільшити стипендіальний фонд».

Виплачують стипендії студентам навчальних закладів усіх рівнів акредитації. Найбільше стипендіатів (по чотири) — у Вінницькому педагогічному університеті імені Коцюбинського та Вінницькому національному технічному університеті. По три стипендії отримають представники ще трьох вишів обласного центру — національного медичного, національного аграрного університетів та торговельно-економічного інституту. 12 стипендій призначено для студентів коледжів, сім — для учнів професійно-технічних училищ.

Народний депутат України, ректор Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік встановив для студентів вишу нагороду — «Відзнака ректора». Її вручають за підсумками семестрів на засіданні вченої ради. Відмінники та активісти отримують статуетки символу мудрості — сови та грошові премії.

Вінницька область.

Відзнаку з рук ректора  Григорія Калетніка отримує третьокурсниця факультету обліку й аудита Наталія Козак.

Фото автора.