У прес-центрі «Нове Закарпаття» в Ужгороді відбулась прес-конференція народних депутатів України від Компартії Валентина Матвєєва, Сергія Гордієнка і Сергія Топалова, яку вів перший секретар обкому КПУ Володимир Алексій.

 

Насамперед В. Матвєєв повідомив, що в область приїхали працювати з виборцями сім народних депутатів-комуністів. Він зазначив: те, що три тижні парламент не працював «через позицію опозиції», а лише точилася полеміка, нічого не дало, адже за цей час можна було розглянути велику кількість потрібних документів. Лише комуністи внесли понад 70 законопроектів, які стосуються животрепетних питань життя суспільства. Йдеться, зокрема, про скасування пенсійної реформи, мораторій на примусову реалізацію житла (щоб людей, які не можуть сплачувати квартплату, не викидали на вулицю), державну монополію на надра, на виробництво і реалізацію спирту, алкогольних і тютюнових виробів...

С. Гордієнко на продовження теми зазначив, що «не кнопка була винна». «За блокуванням трибуни парламенту стоїть великий бізнес з обох боків, який не міг домовитися про переділ власності, а Верховна Рада була лише ширмою», — вважає він. Комуністи, за його словами, виступають за те, щоб у державну власність було повернуто найприбутковіші галузі економіки, які збагачують окремі сім’ї та олігархів. А також надра, оскільки «ціна тисячі кубів полтавського газу становить від 147 до 300 гривень». У державній казні ніколи не буде грошей, переконаний депутат, якщо земля і надра не належатимуть українському народові, як це записано в Конституції.

Закарпатська область.

Факт

 

Якщо у 2007 році на Закарпатті за КПУ проголосували 7 800 виборців, то у 2012-му — 23 644 виборці, що в 2,7 разу більше. Відповідно, якщо 2006-го за комуністів на Закарпатті віддали голоси 1,26 відсотка виборців, 2007-го — 1,77, то торік — 5,16 відсотка.

Володимир Алексій, Сергій Гордієнко, Валентин Матвєєв, Сергій Топалов під час прес-конференції.

 

Фото Людмили ОРОС.