Перший секретар ЦК КПУ, лідер фракції Компартії Петро Симоненко (на знімку) зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сирійської Арабської Республіки в Україні доктором Мохамед Саїд Акілєм.
За повідомленням прес-служби КПУ, Посол детально поінформував про хід бойових дій на території Сирії. Особливу роль Мохамед Саїд відвів  проблемі необ’єктивного інформування світової громадськості про найважливіші моменти, факти, причини, результати і характер бойових дій на території цієї держави.
Посол звернув увагу на той факт, що участь у бойових діях на боці бойовиків беруть в переважній більшості не громадяни Сирії, а найманці з інших, в основному арабських держав. При цьому Ліга арабських держав з подання НАТО фактично продовжує провокувати ескалацію громадянської війни в Сирії.
У ході зустрічі сторони обговорили проблеми, пов’язані з деструктивною позицією сирійської діаспори. Зокрема, українське лобі так званої сирійської «опозиції» за активної підтримки низки бізнесменів сирійського походження нещодавно намагалося домогтися визнання Україною терористичних груп як законного уряду Сирії та передати під їхній контроль приміщення і усе майно Посольства Сирії в Україні.
П. Симоненко і М. Саїд домовилися й надалі проводити активну лінію співробітництва, з метою об’єктивного інформування громадськості України про події в Сирійській Арабській Республіці, а також для запобігання радикалізації мусульманського співтовариства України і збереження миру й спокою в нашій державі.