Столична Державтоінспекція продовжує проводити комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському транспорті. Лише за декілька днів вартові доріг виявили суттєві недоліки в його роботі. Під час перевірки вони оглянули понад 900 транспортних засобів. Із них 93 визнано технічно несправними, а 39 машин зняли з лінії, заборонивши їх подальшу експлуатацію. Найпоширеніші порушення — встановлення у салонах автомобілів додаткових пасажирських сидінь та блокування аварійних виходів.

 

Крім того, потребує покращення і стан водійської дисципліни. В ході проведення профілактичних заходів інспектори встановили 552 порушення правил дорожнього руху, що їх допустили водії автобусів. Задокументовано три випадки, коли вони перевозили людей, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. А один водій маршрутки пішов ще далі. Він збив велосипедиста на вулиці Генерала Ватутіна. З місця ДТП кермувальник «Богдана» зник. Та зусиллями вартових доріг горе-водія вдалося затримати. Крім того, водії маршруток допустили 116 порушень правил зупинки транспортних засобів під час посадки-висадки пасажирів. До адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху притягнуто 54 водії, за відхилення від встановленого маршруту — 172.

За виявленими недоліками, двоє пасажироперевізників позбавлено ліцензії на надання послуг з перевезення пасажирів. Також столична Державтоінспекція направила 21 припис у різноманітні інстанції, що контролюють роботу перевізників для відповідного реагування.

УДАІ м. Києва.