На вчорашній сесії Івано-Франківської міської ради затверджено 10 проектів, що братимуть участь у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування 2013 року.
Тематика більшості проектів спрямована на впровадження енергозбережних технологій. За позитивного вердикту конкурсної комісії, місцевій владі вдасться зберегти будівлю, яка має статус пам’ятки архітектури, поміняти вікна у міській дитячій хореографічній школі, поліпшити теплопостачання в одному з дитячих садків, відродити роботу Народного дому «Княгинин» та провести ряд навчань для підвищення рівня обізнаності і формування громадської думки щодо необхідності економії енергоресурсів у власних помешканнях.
Решта проектів мають за мету оптимізувати надання соціальних адміністративних послуг через запровадження електронно-роз’яснювальної роботи міського виконавчого комітету, залучити громаду до нормотворчої діяльності органу місцевого самоврядування, заохотити місцевих підприємців до провадження своєї діяльності із застосуванням сучасних інтернет-технологій.
Окремі проекти стосуються організації збору небезпечних відходів в процесі сортування твердих побутових відходів в Івано-Франківську та підтримки студентських ініціатив.