Збільшити кількість дітей, які оздоровлюватимуться влітку коштом обласного та місцевих бюджетів, планує влада Херсонщини. Торік щасливчиків було 12 183, а 2013-го путівки до таборів придбають для 12 300 хлопців та дівчат. Причому будуть серед них не тільки малозабезпечені, сироти та чорнобильці, а й переможці спортивних олімпіад і змагань ерудитів, лідери молодіжного руху та школярі, що займаються творчістю.

Водночас за відпочинок у пришкільних таборах погоджується платити дедалі менше батьків. Розуміючи, що екскурсії до музеїв та вилазки на пляж повноцінного спілкування з природою не замінять, управління освіти обласного центру торік зважилося на експеримент. Запропонувало учням тиждень провести в таборах при школі, а ще на два тижні вирушити до оздоровниці на березі Дніпра, а потім — на турбазу до Криму.
Участь в експериментальному відпочинку взяли 120 школярів, і всі повернулися зміцнілі та задоволені. Але після цього за перевірки взялася СЕС. Лікарі констатували, що харч дітлахам готували в антисанітарних умовах — на багатті, а не на стаціонарній кухні. Тож, за словами начальника управління освіти Херсона Юрія Ніконова, експеримент не продовжуватимуть.
Вл. інф.