В Івано-Франківську вперше відбувся форум «Бізнес і влада — партнери». Представники бізнесу розповіли про проблеми, підтримку своїх проектів з боку влади та взаємовідносини з контролюючими органами. Таке відкрите спілкування, за словами голови ОДА Михайла Вишиванюка, є визначальним, оскільки «розвиток підприємництва важливий для розвитку регіону». Він підкреслив, що «не бізнес має служити владі, а влада — бізнесу».
На початку заходу начальник державної податкової служби в області Віктор Рахміль поінформував присутніх про зменшення за останні три роки кількості податків і зборів — із 33 до 22; про скорочення удвічі планових та у 10 разів позапланових податкових перевірок. Він повідомив, що минулого року прикарпатців, які відкрили власну справу, стало більше на 349 осіб. 
Місцеві підприємці скаржилися на зростання тарифів на енергоносії, непомірно високі відсотки за кредитами, непрозоре проведення тендерів.
Учасники форуму запропонували створити в державних структурах Інтернет-форуми, на яких підприємці могли б спілкуватися, отримувати інформацію та ставити питання представникам влади.
Івано-Франківськ.