Голова Верховної Ради Володимир Рибак учора зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом. Під час зустрічі були обговорені питання інтенсифікації міжпарламентських зв’язків, зокрема, на рівні керівництва парламентів, торгово-економічного співробітництва та культурно-гуманітарної взаємодії.

В. Рибак передав вітання Президенту Чеської Республіки Мілошу Земану у зв’язку з його обранням на цю посаду під час перших прямих президентських виборів, які нещодавно відбулися у Чехії.
Голова Верховної Ради підкреслив, що активізація міжпарламентських зв’язків, зокрема, на рівні парламентів, є важливою складовою розвитку взаємин між країнами. На його переконання, постійний обмін делегаціями парламентських комітетів є ефективним механізмом міжпарламентського співробітництва. «Вважаємо, що одним із можливих результатів такого обміну мало б стати використання чеського досвіду у приведенні національного законодавства у відповідність до загальноєвропейських стандартів», — наголосив він і привітав у цьому контексті намір делегацій Комітету у справах Євросоюзу Сенату і бюджетного Комітету Палати депутатів парламенту Чехії відвідати Україну у цьому році.
В. Рибак висловив упевненість, що основним інструментом співробітництва мають стати контакти на рівні груп з міжпарламентських зв’язків парламентів України і Чехії. Він повідомив, що на сьогодні до складу депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою подано 46 заяв народних депутатів України.
Голова Верховної Ради високо оцінив підтримку Чеською Республікою євроінтеграційних устремлінь нашої країни, які є пріоритетом зовнішньої політики держави. 
Торкаючись питань торгово-економічного співробітництва, В. Рибак назвав Чеську Республіку важливим економічним партнером України у Європі та висловив сподівання на подальший розвиток двосторонньої співпраці у різних галузях промисловості, науковій і технічній сферах. Він висловив упевненість, що сьоме засідання українсько-чеської Міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового, науково-технічного співробітництва, яке відбудеться в Україні у поточному році, сприятиме розширенню напрямків двосторонньої торгово-економічної взаємодії.
У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки запевнив українську сторону у підтримці її євроінтеграційних устремлінь з боку чеського народу «не лише риторично, а й конкретними діями і заходами». «Чехія хоче бачити успіх України у Вільнюсі у цьому році, який є важливим у відносинах України і ЄС», — наголосив пан посол.
І. Почух, акцентуючи увагу на важливості активізації міжпарламентського діалогу, передав запрошення Голові Верховної Ради України відвідати Чеську Республіку з офіційним візитом. 
 
Прес-служба Верховної Ради України.
Цитата
Голова Верховної Ради Володимир Рибак: 
«Українська сторона зацікавлена у візиті Президента Мілоша Земана в Україну, особливо з урахуванням того, що «в нашій країні склалася добра традиція підтримувати політичний діалог на найвищому рівні». Цей візит міг би стати новим поштовхом не лише для розвитку політичних взаємовідносин, а й інтенсифікації співробітництва обох країн у всіх сферах суспільного життя. Також важливим фактором для інтенсифікації економічних взаємин між Україною і Чехією є запланована зустріч Прем’єр-міністрів обох держав у цьому році».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Іван Почух.