Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 20-й тур.
8 березня. «Металург» Д — «Іллічівець». 0:0. 1 500 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). На 77-й хвилині Мораєс («Металург») не реалізував пенальті (відбив воротар Худжамов).
9 березня. «Металург» Зп — «Таврія». 0:1. 3 150 глядачів. Рефері — Білокур (Донецька область). Гол: Гуменюк, 77.
«Кривбас» — «Зоря». 3:0. 1 985 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Самодін, 26, 63, Вернидуб, 59 (у власні ворота).
«Карпати» — «Чорноморець». 1:2. 10 750 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Худоб’як, 50 — Бурдужан, 61, Джедже, 71.
10 березня. «Говерла» — «Дніпро». 0:1. 4 150 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Петров, 68 (у власні ворота).
«Ворскла» — «Шахтар». 0:1. 6 050 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Гол: Адріано, 19.
«Волинь» — «Динамо». 0:2. 7 500 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Ярмоленко, 51, Гармаш, 70.
«Арсенал» — «Металіст». 1:2. 2 520 глядачів. Рефері — Кузьмін (Миколаїв). Голи: Мартинюк, 7 — Соса, 2, Жажа, 12.
Ігри цього туру не завжди відбувалися в комфортних погодних умовах. Особливо важко було учасникам матчу в Луцьку. Там все нагадувало метеорологічну ситуацію, котра виникла у Загребі під час завершального поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів. Тоді у грудні на полі стадіону «Максимір», як і в центрі Волині, грало київське «Динамо», а у складі господарів виступав Домагой Віда. Тепер він — киянин і зробив внесок у перемогу підопічних Олега Блохіна над лучанами.
Перевага «Динамо» більше відчувалася в другому таймі. А от у першому господарі грали самовіддано, не жаліючи себе. Щоправда, не завжди вони діяли в рамках правил, але, як відомо, футбол — не балет. І серйозне чоловіче протистояння, запальна боротьба, погодьтеся, надають матчу привабливості.
Втім, не тільки динамівцям було важко. І решта вітчизняних грандів здобували перемоги, як кажуть, із натугою. Звичайно, клас «Дніпра» і «Говерли» помітно відрізняється. Однак ужгородці діяли гідно, виявили характер, і це була вагома компенсація майстерності.
І «Шахтарю» довелося докласти чимало зусиль у Полтаві, щоб здобути мінімальну перемогу. Нарешті, «Металіст» також помучився з «Арсеналом», котрий фактично не мав підготовки в зимовий період. Здавалося, що «гармашів» можна взяти без особливих зусиль. Однак кияни не жаліли себе і були близькі до того, щоб врятувати матч на останніх хвилинах, коли шансом не скористався Гоменюк.
А тим часом упритул до лідируючої групи наблизився «Чорноморець». Підопічні Романа Григорчука перетворилися на боєздатну згуртовану команду, яка в дев’яти останніх матчах здобула вісім(!) перемог і лише один поєдинок зіграла внічию. Блискучий результат, чи не правда? У зв’язку із цим особливий інтерес викликатиме матч 21-го туру, в якому «моряки» зіграють на «Донбас Арені».
На знімку: грають «гармаші» і харків'яни.
 
Фото Павла КУБАНОВА.