Один із найбільших районів України — Кам’янець-Подільський Хмельницької області — відзначив своє 90-річчя. У його нинішніх межах злилося шість колишніх районів. Наразі тут 122 населені пункти, в яких мешкає майже 70 тисяч громадян.

Біля села Лука-Врубловецька було знайдено одну з найстаріших в Україні стоянок первісних людей. А перші землероби оселилися в краї близько восьми тисяч років тому. За князювання Данила Галицького місто Бакота, столиця Пониззя, та його околиці були важливим форпостом у боротьбі з набігами кочівників. Та й сьогоднішні здобутки тутешніх аграріїв вельми вагомі.

Днями кам’янецька громада зібралася на урочистості в районному центрі культури і мистецтв «Розмай». Тут пишалися на вишитих рушниках короваї, а в фойє тривав конкурс-дегустація «90 кращих товарів Кам’янець-Подільського району» (на знімку). «Злагоджена співпраця між усіма гілками влади та стабільність є запорукою успіхів Кам’янеччини й продовження тих здобутків, які кувалися спільними зусиллями не одного покоління», — з гордістю заявив голова РДА Михайло Желізник. Почесними грамотами, подяками, спеціально виготовленим нагрудним знаком «90 років Кам’янець-Подільському району» цього дня нагородили людей, які зробили вагомий внесок у розвиток краю.

Фото надане прес-службою Кам’янець-Подільської РДА.