Протягом двохсот робочих днів у стінах Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника під час великої перерви студенти, викладачі та громадські діячі читатимуть твори Тараса Шевченка і розповідатимуть про цікаві факти з його життя.

Проект «Слово Кобзаря» за спільної ініціативи педагогічного коледжу та міськрайонного товариства «Просвіта» стартує в Коломиї 6 березня (майже за рік до 200-ліття від дня народження поета) і завершиться 9 березня 2014 року. Протягом цього часу хто вкотре, а хто і вперше прочитає «Кобзар» від першої і до останньої сторінки.

Директор навчального закладу Валерій Ковтун сподівається, що громадськість міста не омине увагою таку ініціативу та підтримає проект, основна мета якого — залучення якомога більшої кількості молоді до глибшого вивчення творчості Шевченка.

Тим часом представник Національного проекту «Книга рекордів України» в області Ганна Крисюк повідомила, що студенти коледжу завдяки проекту планують встановити рекорд України в категорії «масові заходи».

Окрім цього, на Івано-Франківщині уже стартував творчий звіт районів Прикарпаття, присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Святковим дійством «200 літ під зорею Тараса» на сцені обласної філармонії його розпочав Богородчанський район, підготувавши концертну програму за участю хорових, вокальних, фольклорних та танцювальних колективів. Естафету продовжив Тлумач.

Кращі виступи учасників творчих звітів з усіх районів області увійдуть до програми урочистостей, присвячених 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка.