Останніми роками в Дніпропетровській області реєструється дедалі більше немовлят з подвійними іменами. Серед хлопчиків — це Даніель-Владислав, Павло-Купріян, Сулейман-Маркус, Тимур-Малік. Серед дівчат — Ганна-Марія, Ганна-Софія, Джойс-Джой, Марія-Вікторія, Марія-Магдалена, Марія-Надія, Поліна-Вікторія, Софія-Ганна.
У 2012-му в регіоні були зареєстровані хлопчики з іменами Авенір, Амадей, Борислав, Веніамін, Даніель, Гордій, Ізот, Леонард, Платон, Прохор, Севастіан, Северин, Терентій. Серед рідкісних імен, якими дніпропетровці називали дівчат, — Августина, Амалія, Афіна, Василиса, Златослава, Євангеліна, Єсенія, Майя, Ніколь, Рената, Серафіма, Таїсія, Ясміна.
«Згідно з українським законодавством, батьки можуть дати своїй дитині будь-яке ім’я, і ми не маємо права відмовляти, — розповіла замначальника реєстраційної служби Головного управління юстиції в Дніпропетровській області Альона Ляшенко під час прес-конференції в Дніпропетровській філії Інституту Горшеніна. — Якщо в батьків спільне прізвище, воно дається і дитині. А от якщо прізвища різні, за згодою батьків дитина одержує або прізвище одного з батьків, або подвійне. Якщо ж батьки не можуть домовитися в цім питанні, суперечка може бути вирішена у суді».
 
Дніпропетровська область.