Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від фракції «Батьківщина» Сергія Власенка. Минулої середи відповідне рішення оголосила колегія суддів ВАСУ на чолі з головуючим суддею Михайлом Зайцевим.
«Суд постановляє, адміністративний позов Голови Верховної Ради Володимира Рибака задовольнити, достроково припинити депутатські повноваження народного депутата Сергія Власенка від 6 березня 2013 року. Постанова суду є остаточною і не підлягає перегляду», — оголосив рішення М. Зайцев. На думку колегії суддів, народний депутат С. Власенко виконував функції захисника і, в той же час, не припинив своє право на зайняття адвокатською діяльністю, що начебто підтверджує, що він займався адвокатською діяльністю. При цьому колегія суддів вважає, що подання 21 лютого цього року С. Власенком заяви до Вищої дисциплінарної комісії адвокатів про скасування адвокатського свідоцтва не спростовує факту його зайняття адвокатською діяльністю. Крім того, колегія суддів у своєму рішенні зазначила, що дії Регламентного комітету Верховної Ради не суперечили закону.
У заяві об’єднаної опозиції «Батьківщина» рішення стосовно позбавлення С. Власенка депутатського мандата названо антиконституційним та незаконним. 
Натомість представник фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов пропонує оцінювати рішення суду стосовно позбавлення депутатського мандата не тільки Сергія Власенка, а й регіонала Андрія Веревського лише на основі закону. «Рішення суду про позбавлення мандатів депутатів-сумісників» лише підтверджує латинську мудрість «dura lex, sed lex» — закон суворий, але це закон.
Водночас член фракції Партії регіонів, представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко висловив думку, що у Власенка є право звернутися стосовно рішення про позбавлення його депутатського мандата до Європейського суду з прав людини. «У нього є право це зробити», — сказав Ю. Мірошниченко.
Про те, що рішення ВАСУ про позбавлення С. Власенка депутатських повноважень буде обов’язково оскаржене у Європейському суді з прав людини, повідомив лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк. 
Європарламент має намір вже під час найближчого пленарного засідання обговорити українське питання. Таким чином розгляд питання про позбавлення С. Власенка депутатського мандата найближчим часом переміститься до європейських інституцій.
Під час учорашньої прес-конфренції С. Власенко повідомив, що опозиція вже звернулася до Європейського суду з прав людини.