Одеський міський голова Олексій Костусєв відмовляється виконувати рішення Господарського суду міста Києва, згідно з яким міськрада зобов’язана надати українському науково-дослідному інституту «Діпроград» матеріали земельного кадастру на території берегових схилів, зокрема, координати земельної ділянки, назву юридичної особи, а також її цільове призначення.
2004 року між ТОВ «Одеська будівельна компанія «Вікойл» та управлінням інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеси було укладено договори про спільну інвестиційну діяльність (від 02.04.2004 р.) і договір на розроблення містобудівної документації (від 14.05.2004 р.).
Суд зобов’язав Одеську міськраду в особі управління інженерного захисту території міста виконати умови договору. Господарський суд міста Києва ухвалив додаткове рішення, яким зобов’язав одеського міського голову виконати договір. Апеляційний господарський суд міста Києва відмовив у розгляді скарги міського голови.
Було відкрито виконавче провадження. Виконавча служба зажадала від О. Костусєва виконати рішення суду й надати комерційній фірмі документи, необхідні для розроблення планів забудови морських схилів. На міського голову Одеси вже накладено три штрафи і він одержав попередження, що у разі подальшого невиконання судового рішення щодо нього буде порушено справу за статтею 382 Кримінального кодексу України.
— Я готовий до порушення кримінальної справи, але рішення суду не виконуватиму, — заявив Олексій Костусєв.
 
Одеса.