На міжнародному турнірі зі спортивної акробатики «Зірки над Бугом-2013», що завершився у Вінниці, найбільше нагород вибороли українські спортсмени. В неофіційному командному заліку наша збірна, у складі якої було 80 атлетів, — на першому місці.

Усі три призові місця дісталися нашим хлопцям в акробатичних стрибках (вік — до 13 років). Дівчата у цій вправі (та сама вікова категорія) вибороли перше і друге місця. Не було рівних представникам вітчизняної акробатики у жіночих, чоловічих і змішаних парах (вік — до 18 років) — всюди українці піднімалися на найвищу сходинку п’єдесталу. Дорослі спортсмени також продемонстрували свою майстерність: перші місця у нас в чоловічих акробатичних стрибках і жіночих парних змаганнях.

Хороші результати продемонстрували спортсмени з Великої Британії, Ізраїлю, Росії. Загалом у змаганнях взяли участь понад чотириста атлетів з 14 країн. 240 з них отримали медалі оригінального дизайну, кубки та сувеніри з фірмовою символікою. Нинішній турнір приурочено до 65-річчя української акробатики, тому учасники мали можливість спілкуватися з ветеранами цього виду спорту, яких запросили на яскраве свято. До речі, Вінниця уже 22-й рік поспіль приймає найсильніших представників спортивної акробатики.

— Завдяки популярності турніру його внесли до календаря спортивних заходів Міжнародної федерації гімнастики, а фахівці оцінюють його як малий чемпіонат світу, — наголосив на відкритті змагань головний суддя, суддя міжнародної категорії, тренер нашої збірної Леонід Голяк.

Вінниця.

В акробатичних стрибках (вікова група до 13 років) всі три перші місця вибороли українці.

Фото автора.