Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 5 березня.
«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 1:2. Стадіон «Олд Траффорд». 74 959 глядачів. Голи: Рамос, 48 (у власні ворота) — Модрич, 66, Роналду, 69. Вилучено Нані (МЮ), 56. Перший матч — 1:1.
Вийшовши на поле у стартовому складі господарів, 39-річний валлійський півоборонець Райан Гіггз провів свій тисячний поєдинок у кар’єрі. 932 зустрічі він зіграв за «МЮ» в усіх турнірах, ще 68 разів виступав у складі збірної Вельсу.
Але свято Гіггзу та вболівальникам манкуніанців зіпсували футболісти мадридського королівського клубу. Вони не тільки здолали господарів, а й вийшли до чвертьфіналу.
Дива не сталося...
«Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:0. Голи: Сантана, 31, Гетце, 37, Блащиковський, 59. Перший матч — 2:2.
«Боруссія»: Вайденфеллер, Піщек, Суботич, Сантана, Шмельцер, Бендер (Кель, 46), Гюндоган (Шахін, 82), Блащиковський (Гросскройтц, 70), Гетце, Ройс, Левандовський. Тренер — Юрген Клопп. 
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Ракицький, Кучер, Рац, Фернандіньо, Гюбшман (Степаненко, 82), Тейшейра, Мхітарян, Тайсон (Коста, 46), Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).
Дортмунд. Стадіон «Сігнал Ідуна Парк». 65 413 глядачів. 7 градусів.
До початку зустрічі в Дортмунді нас не полишала надія, що «Шахтар» здолає чемпіона Німеччини. Але дива не сталося — футболісти «Боруссії» перевершили суперника за всіма компонентами. Мабуть, не було відрізка в цій зустрічі, в якому могло здатися, що донецький клуб таки вийде до чвертьфіналу. Навіть за рахунку 0:0 господарі атакували з величезним бажанням, ніби поступалися за сумою двох поєдинків.
Минула третина матчу, і німці закономірно вийшли вперед — відзначився Феліпе Сантана. А ще через шість хвилин забив Маріо Гетце. «Шахтар», пропустивши двічі, не зміг відсунути гру до чужих воріт.
У перерві тренери зробили заміни. Луческу випустив на поле Косту замість Тайсона, а Клопп — Келя замість Бендера. Донецький бразилець досить активно ввійшов у гру — він прицільно пробив зі штрафного в дальній кут, але м’яч пролетів поруч зі стійкою. Незабаром Фернандіньо вискочив на ударну позицію, але не встиг завдати удару.
Здавалося, що «Шахтар» ожив. Але то було хибне враження. «Боруссія» знову почала діяти переконливіше і згодом довела рахунок до розгромного. Гюндоган пробив не дуже сильно по центру воріт, але П’ятов упіймати м’яча не зумів і впустив його прямо перед Блащиковським — той не схибив і вразив ворота. Після цього, мабуть, розвіялися навіть примарні сподівання вболівальників донеччан на порятунок їхньої команди.
Хоча «гірники» прагнули показати, що капітулювати не збираються, й відповіли ударами Кости та Ракицького. Та в першому випадку м’яч пролетів мимо, а в другому — на місці виявився Вайденфеллер. А «Боруссія», домігшись великої переваги, продовжувала шукати шляхи для загострення гри.
Протягом часу, котрий залишився, ми так і не побачили знайомий нам «Шахтар» — настирний і злагоджений. Натомість господарі до самого фінального свистка не втрачали концентрації. У підсумку команда Мірчі Луческу вилетіла з Ліги чемпіонів, а «Боруссія» закономірно вийшла до чвертьфіналу. Цікаво, що підопічні Юргена Клоппа ще не програвали в цьому розіграші найпрестижнішого клубного турніру Європи, а вдома здобули чотири перемоги в чотирьох матчах. Блискучий результат.
— «Боруссія» заслужено перемогла і пройшла далі, — сказав Луческу після зустрічі. — Сьогодні обіграти цю команду було складно. Хоча ми мали надію протягом перших 30 хвилин. До першого забитого м’яча суперник нічого не створив, а ми чекали свого шансу реалізувати контратаку. Але вони провели заслужений гол, і після цього наші шанси змінилися.
Фатальними для нас стали сім хвилин з 30-ї по 37-му, коли суперник забив, скориставшись нашими помилками. У перерві я сказав футболістам, щоб вони постаралися змінити гру. Ми створили чотири моменти, однак помилка нашого воротаря все перекреслила. Ми атакували, перехопили ініціативу, сподівалися забити та ще щось зробити. Але на помилці голкіпера все закінчилося.
Наставник «Шахтаря» також заявив, що настав час освіжити команду.
Протистояння Блащиковського і Тайсона.
 
Райан Гіггз (ліворуч) і Кріштіану Роналду.
Фото uefa.com і shakhtar.com.