Футбол. Жеребкування 1/4 фіналу Ліги чемпіонів і Ліги Європи відбудуться у штаб-квартирі УЄФА в швейцарському місті Ньйон 15 березня о 13:00 і 13:40 за київським часом.
Учасників лігочемпіонського чвертьфіналу розведуть по парах генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, директор з проведення змагань УЄФА Джорджо Маркетті та посол фіналу Стів Макманаман. Ігри відбудуться 2—3 і 9—10 квітня.
На жеребкуванні Ліги Європи Макманамана замінить Патрік Клюйверт. Матчі 1/4 фіналу цього турніру намічені на 4 і 11 квітня. На цьому етапі сіяних клубів не буде, суперниками можуть стати команди з однієї країни. Жеребкування півфіналів заплановано на 12 квітня.
Бокс. Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, ІBF, ІВО у суперважкій вазі українець Володимир Кличко битиметься з італійцем Франческо Піанеті 4 травня. Цей поєдинок відбудеться в німецькому Мангеймі на стадіоні «SAP-Арена».
***
Росіянин Олександр Повєткін боїться битися з Володимиром Кличком. Про це заявив американський боксер Едді Чемберс. «Повєткін — боягуз. Він боїться матчу-реваншу зі мною і Володимира Кличка», — цитує Чемберса Boxіng News.
Баскетбол. Форвард «Черкаських Мавп» Святослав Михайлюк увійшов до двадцятки найкращих гравців за підсумками «Jordan Brand Classіc 2013» — одного з найпрестижніших світових юнацьких таборів.
Як інформує сайт черкаського клубу, Святослав взяв участь у Матчі зірок, за підсумками якого була сформована найкраща десятка гравців, що отримали запрошення до Нью-Йорка, де зберуться молоді баскетболісти з усього світу. На жаль, Михайлюку зовсім трохи не вистачило, щоб бути серед когорти кращих, — він посів одинадцяте місце. Втім, це добра рекомендація для юного українського спортовця.
***
Президент литовської федерації баскетболу легендарний Арвідас Сабоніс не балотуватиметься у президенти Литви на виборах 2014 року. Про це олімпійський чемпіон Сеула-1988 заявив на прес-конференції у Тбілісі. Сабоніс пояснив, що має великі плани щодо розвитку баскетболу. А політикою він поступиться жінкам, серед яких бачить чимало гідних претенденток (нині президент Литви — Даля Грибаускайте. — Прим. «Голосу України»).
Олімпізм. Глава оргкомітету «Сочі-2014» Дмитро Чернишенко зазначив, що медалі зимових Ігор уже представлені МОК. За його словами, широка публіка зможе їх побачити, швидше за все, у травні.
***
Рахункова палата РФ виявила завищення кошторисної вартості олімпійських об’єктів у Сочі на 15,5 мільярда рублів, інформує «Інтерфакс». Такі дані містяться в її доповіді, котру роздали сенаторам у рамках виступу глави відомства Сергія Степашина в Раді Федерації.
— Проведена Рахунковою палатою перевірка показала, що посадові особи корпорації «Олімпстрой» створили передумови для необґрунтованого збільшення кошторисної вартості спортивних об’єктів. При цьому РП вважає, що однією з найважливіших є проблема ефективного використання об’єктів олімпійської спадщини, — йдеться у доповіді.
У ній також зазначено, що за результатами перевірки РП ефективності використання державних ресурсів за 2010—2011 роки з метою підготовки до проведення зимових Олімпійських і Параолімпийских ігор, а також розвитку Сочі як гірськокліматичного курорту на об’єкті «Олімпстроя» слідчим управлінням торік було порушено три кримінальні справи.