Уперше на Дніпропетровщині відкрито курси для водіїв швидкої допомоги, на яких їх навчають наданню потерпілим першої медичної допомоги.
В обласному центрі екстреної медицини та медицини катастроф розповіли, що такі курси необхідні. Це не означає, що тепер водії самостійно надаватимуть медичну допомогу: вони зможуть допомагати кваліфікованим медпрацівникам тільки в екстрених випадках.
«Оскільки водій є також членом бригади, він не повинен залишатися осторонь, — зазначає директор центру Радій Шевченко. — У надзвичайних випадках, коли не вистачає рук, він має вміти робити штучне дихання, допомогти вмикати апаратуру в кареті швидкої допомоги тощо».
Викладач курсів Ольга Олійник каже, що, незважаючи на напружений графік роботи, водії охоче відвідують заняття. Навчають їх по три години на день. Повний курс становить 12 годин. Тому вчаться водії невеликими групами у вільний від роботи час. І такі курси кожен з них проходитиме раз на три роки.
Загалом у Дніпропетровській області працює понад 1000 водіїв швидкої допомоги. З них 360 уже пройшли необхідний курс занять. Їх учать зупиняти кровотечі, перев’язувати рани, робити штучне дихання.
 
Дніпропетровська область.