Під час учорашньої робочої поїздки на Черкащину Президент Віктор Янукович узяв участь у церемонії відкриття обласного діагностично-консультативного центру комунального закладу «Черкаська обласна лікарня», ознайомився з роботою Центру надання адміністративних послуг та провів у Каневі засідання Громадської гуманітарної ради, присвячене підготовці до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. У Каневі Президент вручив цьогорічні Національні премії України імені Тараса Шевченка. «Завдяки вашим творам не міліють джерела нашої культури і загальносвітової духовної скарбниці», — звернувся глава держави до цьогорічних лауреатів.

Вітаючи черкащан з відкриттям обласного діагностично-консультативного центру комунального закладу «Черкаська обласна лікарня», глава держави зазначив, що це один із кроків, які спрямовані на підвищення якості медичних послуг для населення та на поліпшення умов праці медиків. «Це питання, яке ми ніколи не забуваємо, і ми його поступово вирішуємо. З року в рік ми збільшуємо заробітну плату, з року в рік ми покращуємо умови роботи працівників медичної галузі», — сказав Президент.

На реконструкцію і модернізацію Черкаського обласного діагностично-консультативного центру було спрямовано 75 мільйонів гривень. А серед найближчих планів — відкриття обласного перинатального центру, яке має відбутися до кінця року.

Після врочистостей головний лікар закладу Олександр Дудник зазначив, що створення такого центру дасть змогу жителям міста й області у максимально короткі терміни проходити обстеження на сучасному діагностичному обладнанні.

Під час відвідин Центру надання адміністративних послуг у Черкасах Президент доручив міністру юстиції Олександру Лавриновичу та міністру економічного розвитку й торгівлі Ігорю Прасолову вирішити проблемні питання в роботі таких центрів. Зокрема, йдеться про спрощення процедури надання громадянам витягу з реєстру власників майна, які необхідні під час оформлення субсидій та інших видів соціальної допомоги.

Перед засіданням Громадської гуманітарної ради глава держави поклав квіти до пам’ятника Великому Кобзареві на його могилі на Чернечій горі в Каневі та оглянув експозицію Музею Тараса Шевченка, зокрема представлені там роботи лауреата цьогорічної Шевченківської премії Петра Печерного — керамічні тарелі за мотивами творів Тараса Шевченка.

ДОВІДКОВО

Відповідно до Указу Президента цьогорічні Шевченківські премії присуджено режисерові-постановникові Дмитру Богомазову, поетові Леоніду Коваленку (Леоніду Горлачу) та художникові Петру Печерному.

Вл. інф.