Незвична новобудова з’явилася на околиці села Городище Рівненського району. Вона нагадує астрономічну обсерваторію (на знімку). Утім, це справжнісінький житловий будинок площею 50 квадратних метрів, де господарює молода сім’я Вейчуків.

Цікаво, що дім зведено переважно з того, що не не горить, не гниє, не піддається корозії і коштує значно дешевше від звичних будівельних матеріалів: із екструдованого пінополістиролу. Його пішло близько тонни.
— До вибору саме такого дизайну та конструкції мене спонукали дві речі, — зізнається Володимир Вейчук. — Перша — це моє прагнення до чогось нового, нестандартного. Друга полягає в тому, що наш будинок — справжній приклад економії. Його вартість разом із земельною ділянкою становить приблизно 25 тисяч доларів. Причому, підготувавши весь будівельний матеріал, звели дім буквально за кілька днів. Фундамент у нього кам’яний, а верхня частина — з пінопласту. Товщина стін — 18 сантиметрів. Чому пінопласт? Бо він — своєрідний регулятор температури. Взимку не дає будинку охолоджуватися, влітку — нагріватися.
За кордоном, особливо у Китаї, Індії, пінопластові будівлі — не дивина. В багатьох місцинах вони ростуть, як гриби після дощу. Можливо, така тенденція чекає і на нас. Але поки що на Рівненщині пінопластова будівля викликає подив. Вейчуки ж кажуть, що вона комфортна для життя. Згодом, можливо, ще хтось захоче мати таку домівку.
Рівненська область.
Фото автора.