Дніпропетровські хлібозаводи №8, №9 і «Катеринославхліб» заявили про те, що вирішили скасувати підвищення цін на хліб і хлібобулочну продукцію, повернувши їх на попередній рівень. Про це керівництво підприємств повідомило у своїх листах на адресу Антимонопольного комітету.
Як розповіли кореспонденту «Голосу України» в обласній держадміністрації, на сьогодні в регіоні утримується стабільна цінова ситуація з хлібом. Зокрема, діють Регіональний стабілізаційний фонд і Меморандум, підписаний між облдержадміністрацією, хлібозаводами, зернопереробними і торговими підприємствами.
Крім того, здійснюються інтервенції борошна з Аграрного фонду України за цінами, що на 20% нижчі від середньоринкових. Хлібозаводу №8, наприклад, скасувати підвищення цін вдалося саме завдяки отриманій можливості закуповувати борошно в Аграрному фонді України.
«Нового маркетингового року очікується гарний урожай зернових, тому ціни на хліб за прогнозами залишатимуться стабільними, — вважає замголови ОДА Вадим Нестеренко. — А, враховуючи достатню кількість сировини до нового врожаю та інтервенції з Аграрного фонду, передумов для підвищення цін на хліб немає».
З метою забезпечення продовольчої безпеки населення області на маркетинговий рік необхідно 535 тисяч тонн продовольчого зерна. На 1 лютого задекларовано 482 тисячі тонн зерна, у тому числі 201,3 тисячі тонн продовольчого: з нього для хлібопекарської промисловості — 173,9 тисячі тонн (за потреби 250 тисяч тонн на рік, до кінця маркетингового року необхідно 104 тисячі тонн), щомісячно хлібопекарська промисловість споживає 20,8 тисячі тонн продовольчого зерна.
Вл. інф.